“Mensen hebben een sterke zelfhelende energie,
en Robur en Den Eik helpen om daar contact mee te maken.”

Alles wat met ‘rust’ en ‘genezing’ te maken heeft en individueel of kleinschalig is, kan een tijdelijk onderkomen vinden in Robur en op Den Eik. We denken daarbij in de eerste plaats aan mensen die bijna opgebrand zijn of die aan ’t herstellen zijn van een burn-out en een tijdje weg moeten uit hun vertrouwde omgeving om weer tot zichzelf te komen. Ook preventie van burn-out heeft daarin een plek!
Op korte termijn biedt de vzw enkel de plek aan, op langere termijn kunnen er complete programma’s aangeboden worden, alnaargelang de noden en de vraag daarnaar, en de beschikbaarheid van hulpverleners uit de zorgsector.

Verder biedt Robur een ruimte voor mini-workshops voor maximaal acht tot tien mensen (met mogelijkheid tot ‘sobere’ overnachting) of een tijdelijk verblijf voor een auteur/kunstenaar die enkele weken of maanden rust zoekt (artist in residence).

De mogelijkheden zijn haast eindeloos: een plekje voor een stilteretraite, een dragende ‘Rode Tent’-plek voor vrouwen, vrouwen- en mannencirkels, een speels broeinest voor allerlei steunende ideeën voor onze nieuwe tijd, …

image007_verhaal

De centrale Vuurplek, zowel binnen in Robur als buiten op Den Eik, verbindt en verwarmt in deze rustgevende en genezende omgeving. De gemeenschap die daaruit kan ontstaan, woont niet fysiek op Den Eik. Ze speelt zich af in de harten van mensen, en dankzij de digitale mogelijkheden van deze tijd is steunende communicatie en blijvend contact altijd mogelijk.
Gedragen door velen wil Robur groeien dankzij de inbreng van velen.

Wie er graag de Statuten van de vzw op naleest, waarin het doel en de middelen om dat doel te bereiken formeel vermeld staan, kan hier terecht!