Wat een zegen is het, om op zo veel helpende handen te mogen rekenen in dit project! Hoe gedragen is het!

Buiteninfrastructuur

Dat bleek weer eens in het weekend van 28 maart, toen een tiental oude en nieuwe vrienden de handen in elkaar sloegen om de buiteninfrastructuur weer klaar te maken voor het nieuwe bouw- en vrijwilligersseizoen.

De onvolprezen Lazy Lounge werd vakkundig (en zo waterpas mogelijk!) weer opgebouwd en de meubels weer uit Robur naar de lounge verhuisd. Klaar om de rest van ’t jaar een gezellig plekje voor de vrijwilligers te zijn!
Ook het grote zeil aan de Technical Toko kwam er weer, met daaronder de Smokers’ Space, voor de onverbeterlijken onder ons. 🙂

De reconstructie van de Kosher Kitchen was een grote klus, net als de volgende fase van de bouw van het dak boven deze prachtige buitenkeuken.
Het kostte me nog een paar dagen om het keukenalaam weer op zijn plaats te zetten, maar ik was méér dan gelukkig dat de jongere generaties al het zware til- en poetswerk al hadden gedaan – met veel dank! 🙂

Boomverzorger Sam haalde drie dode dennen neer. Hun hout kan minstens gedeeltelijk nog dienen voor de verdere bouw van het buitenkeukendak en andere dingen!

Op 5 april, de eerste dag van ons Tadelakt-Atelier, kwam een filmploeg (regisseur, regieassistent, cameraman enz.) uitgebreid praktische afspraken maken voor het filmen van enkele scenes voor een Vlaamse langspeelfilm. Als alles goed gaat, gaan de opnames door op 6 mei, met voorbereidingen op 3 mei. Voor alle duidelijkheid: Robur zelf zal niet in beeld komen, maar wel een deel van de buiteninfrastructuur.

P1040110-k

Het geeft een fijn gevoel dat steeds meer mensen Den Eik ontdekken. Af en toe nemen ze zelfs contact op om te vragen of Robur al beschikbaar is! En ja, afhankelijk van waarvoor, kan dat soms al wel.

En dan was er het Tadelakt-Atelier…

… van 5 tot en met 7 april. Ik laat de beelden spreken, ook in de vorm van korte diavoorstellingen en een paar video’s.
Hier wordt gewerkt aan de douche:

Intussen past Wolf een ander procédé toe aan de wasbekkens in de bad- en slaapkamers…

… en in de keuken

Ook werd er nog voortgewerkt aan de spiegelmozaïeken:

Zowel in het ‘wederopbouwweekend’ als tijdens het Tadelakt-Atelier zorgden vrienden enthousiast voor de hongerige en gretige magen. En wat hadden we geluk met het weer, in beide weekends!

En wat komt er nu?

Vanaf 23 april komen de eerste internationale vrijwilligers aan, dan gaan we écht weer van start! De komende maanden werken we alles zo af dat het pleisteren in de eerste twee weken van augustus probleemloos kan doorgaan. Misschien doen we dat in de vorm van een Atelier; in dat geval komt dat in de Kalender. Voor ergens in oktober staat de afwerking van de vloer gepland – ook een Atelier?
Intussen ben ik druk bezig met de offertes voor het groendak. Dus ook op die hoogte beweegt er wat!

Op 1 mei komt het onwaarschijnlijk sympathieke team van de campagne “30 dagen zonder klagen” de slotdag van Kies Positief – meer dagen zonder klagen (en hier vind je Robur op Den Eik als goed doel op hun website) vieren en bezegelen met een dagje vrijwilligerswerk op Den Eik. Meld je even aan bij mij of bij hen en kom meedoen!

De hulpverleners die overwegen om Robur op Den Eik op te nemen in hun activiteiten en sessies zodra Robur beschikbaar is, zijn op 11 mei welkom tussen 10.30u en 12.30u voor een opendeurmomentje en wat brainstormen met mij en hun collega’s over de mogelijkheden van deze plek.

En een vriend-muzikant gaat samen met een andere vriend-muzikant een benefiet-concertje geven op Den Eik! Hou alvast de (waarschijnlijke) datum vrij: 22 juni! Zodra er meer info is, komt ook deze activiteit in de Kalender.

En zo…

… zijn jullie weer op de hoogte van het reilen en zeilen op Den Eik. Hartelijk dank voor jullie onmisbare steun!
Als je zin hebt om eens te komen kijken (en eventueel mee te doen), wacht niet te lang – want als alles voorspoedig verloopt, is dit het laatste jaar dat je nog ‘zomaar’ op Den Eik terechtkunt…

Robur op Den Eik wenst jullie allemaal een Vrolijk Paasfeest!

Categorieën: Uncategorized

1 reactie

Wandering Oak · 20/04/2019 op 10:25

😀 Ja, hé! Ik moet ook nog vaak denken aan jouw verblijf hier, het prille begin van de echte vrijwilligerswerking… Wat een steun was je voor mij! Nog steeds heel dankbaar voor… <3

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.