De herfst is onmiskenbaar in het land. Maar we zitten niet stil op Den Eik!

De appelveiling

De appelveiling van 14 september in de Droomgaard van dr. Eric Boydens bracht zo’n 150 euro op ten voordele van Robur op Den Eik, en misschien komt daar nog wel wat bij. Dat lijkt niet veel, maar als er veel kleintjes binnenkomen, wordt dat wél veel! Alle beetjes helpen!

Pleisteren en isoleren

Er is nog veel gepleisterd, nu zijn er alleen nog afwerkingen nodig, maar dat is nog behoorlijk wat werk omdat we veel aandacht besteden aan de mozaïekjes, de decoratieve stukjes ingewerkte spiegel en het glas van de gekleurde flessen. Die moeten echt wel helder zijn. Dus als je graag meditatief prutswerk doet waarvan je het resultaat kunt zien, grijp je kans! 🙂
Isolatie en ventilatie zijn ook klaar, en een ‘test-blowerdoortest’ toonde de gebreken, die we de komende tijd gaan oplossen. Gelukkig voor mij hoeft het EPB-verslag niet meer binnen het half jaar na het verstrijken van de bouwvergunning binnen zijn, maar binnen het jaar. Dat geeft de broodnodige ademruimte!

Zopas verschenen: Beeldverhaal

Het beeldverhaal van fotograaf Hans en tekstschrijfster Bernadet is af! Wat is het mooi geworden… Je vindt het hier (Hans Stockmans) en hier (Bernadet Wehenkel). Als jij het even inspirerend vindt, denk er dan eens over om het mee te verspreiden? Dan kunnen er nóg meer mensen van meegenieten!

Zondag 3 november: Stiltewandeling

Er hoeft ook niet ALTIJD gewerkt te worden. Op zondag 3 november gaat er om 10u een begeleide STILTEWANDELING van een tweetal uur door, die vertrekt en aankomt op Den Eik, met de mogelijkheid om na de wandeling tijdens een zelf meegebrachte lunch wat bij te praten, nieuwe mensen te leren kennen en Robur te verkennen (ik beantwoord al je vragen! :-)). Je kunt om het even wanneer weer vertrekken, Robur op Den Eik blijft die namiddag ‘open’ voor de aanwezigen.
Inschrijven is niet per se nodig, maar wel fijn om te weten voor hoeveel koffie, thee, enz. we mogen zorgen, en zodat we rekening kunnen houden met mensen die door omstandigheden later zijn, of voor eventuele carpooling.
Met de gegevens op de contactpagina kun je ten laatste op 25 oktober je naam en woonplaats (voor eventuele carpooling) opgeven, liefst via e-mail.
Welkom!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.