Voorbereidingen voor het Atelier

Faramir en Aragorn werken flink door om alle meubels die tegen de muur moeten komen, op tijd af te krijgen, want ze zullen organisch mee ingepleisterd worden.

Ook de voorbereidende elektriciteitswerken en de laatste mozaïekjes worden met liefde en geduld 😉 afgewerkt.

Dan Robur leeg halen…

5 P1050277 - directe voorb. Atelier - Robur leeghalen

… en dan vijf dagen lang:

Het Kalkpleister-Atelier!

Eerst uitleg en oefenen, met Miel en Wolf…

… dan de praktijk…

… en na vijf dagen het resultaat!

Alles is nog niet klaar, er is nog ongeveer een kwart te doen. ’t Is ook een heel prutswerk, hé, als je dat in een organisch gebouwd hobbithuisje moet doen.
Met veel dank aan het enthousiaste ploegje cursisten, en leraars Miel en Wolf!

Ventilatie en isolatie

Er wordt nog hard gewerkt aan ventilatie en bijkomende isolatie, om de EPB-boete nog zo veel mogelijk naar omlaag te krijgen.

1 P10501051 P1050068 - ventilatie & isolatie

Hemelwaterafvoer

We zijn ook begonnen aan de hemelwaterafvoer achter Robur, maar dat gaat moeizaam. Nu er geen buitenlandse vrijwilligers meer zijn (ik bedoel daarmee: mensen die op zoek zijn naar dit soort projecten omdat ze tijd hebben) en ik dat fysiek enigszins zware werk zelf niet kan doen, blijft het half afgewerkt liggen en spoelt het gedeeltelijk weg door de vele stortbuien.

Helpersverzendlijst

Robur op Den Eik is vooral op zoek naar (oude en nieuwe) helpers voor één of twee dagen, of naar mensen die langer willen blijven en eerder al op Den Eik verbleven hebben, dus die vertrouwd zijn met de gang van zaken.

Je kunt ook vrijblijvend worden opgenomen in een persoonlijke verzendlijst (neem gewoon contact op met Marieke) en je ontvangt van tijd tot tijd een e-mail met wat er concreet in de nabije toekomst aan werk te doen is. En vooral wanneer je nauwgezet, geduldig, meditatief bent (of die vaardigheden wilt oefenen), ben je zéker gewild! 🙂 Maar ook voor het wat ruwere werk zijn nog heel wat helpende handen nodig.

Als je je geroepen voelt om te komen helpen, wees welkom! Robur kan alleen worden afgewerkt dankzij heel veel harten en handen…

Bedankt voor je steun, op jouw manier!

0 P1050113 - bloemen

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.