De Centenbrug – Fondsenwerving

De centenbrug

Fondsenwerving

“Waarom de keuze voor crowdfunding (fondsenwerving)?”

We doen met deze campagne een beroep op jouw steun voor een ‘opstapje’, een brug over de financiële kloof om Robur te laten uitgroeien tot die plek waarvoor hij bestemd is. Zo kunnen hopelijk vele mensen van Robur op Den Eik genieten.

We hebben jouw hulp nodig omdat we dit niet alleen kunnen. Maar vooral ook omdat het een gigantische meerwaarde betekent als al die helpende mensen een stukje energie, tijd, geld, sympathie enz. in Robur steken… Dat vinden we nog het mooist van al. Robur ontstaat niet door ons alleen en is er ook niet voor ons alleen… Het voelt alsof Robur zichzelf laat bouwen via alle mensen die helpen (zoals jij!).

Fondsenwerving (crowdfunding) past dus bij de verbindende energie van Robur om zo veel mogelijk mensen samen te brengen die het project dragen.

Het voordeel van giften is dat ze rechtstreeks en vrijwillig zijn, in tegenstelling tot uitkeringen en subsidies. Giften zijn de onmisbare dragers van een kleinschalig project als dit en zorgen voor een meer persoonlijke verbondenheid. Je geeft omdat je gelooft in de aard van het project dat je steunt, of in de capaciteiten van de mensen die het project handen en voeten geven. Giften leiden tot een bewuste herverdeling van middelen in een project waar de gever zelf voor kiest. Bovendien waarborgen vrije giften de onafhankelijkheid van het project, wat niet altijd het geval is bij subsidies.

Wij geloven in de gulle goedheid en het enthousiasme van mensen om een droom als deze mee te helpen realiseren!

Uit Mariekes dagboek: “Wat voel ik mij dankbaar als ik zie hoe Robur groeit en hoeveel mensen hij (aan)raakt! Wat ben ik blij met de transformatie tot een vzw! Het is allemaal zó erg de moeite waard… En af en toe valt er een gulle gift de Roburrekening binnen, en die steun geeft mij dan zóveel dankbaarheid en moed en geloof dat het allemaal misschien tóch gaat lukken, dat ik weer even vooruit kan!”

Ik wil direct naar de giftenpagina!


“En waarom via een eigen website en niet via een crowdfundingplatform?”

IK WIL HELPEN - Robiggetje, bewerkt

Om verschillende redenen:

– er kan dan veel meer naar Robur gaan, we hoeven niet een (vrij groot) deel van de giften aan een platform te betalen;

– de website werd gratis gemaakt door een familielid – met dank! – en wordt voor een klein bedrag per jaar gehost (en ook dat bedrag wordt geschonken!);

– we zijn sowieso afhankelijk van het vertrouwen dat mensen willen hebben in dit project. Een platform gaat dat niet veranderen;

– we hadden twee platforms moeten kiezen, eentje voor de Engelse versie en eentje voor de Nederlandstalige versie. Een website kan gemakkelijker allebei bieden;

– het werk aan de website is niet verloren ná de crowdfundingcampagne; hij kan verder uitgebouwd worden tot de ‘officiële’ website van Robur op Den Eik vzw, zodat mensen die een gift gedaan hebben gemakkelijk kunnen blijven volgen hoe het project evolueert en gemakkelijk in contact kunnen blijven als ze dat wensen;

– de fondsenwerving kan ook na een meer intense campagne gewoon voortgezet worden op een eigen website, eerst om Robur als gebouw te kunnen voltooien en later om de werking van de vzw te steunen.

!!! Voor giften van 50 euro (maar NIET via de Koning Boudewijnstichting)
vanaf 20 april 2018:

WIN EEN PRAKTISCH KUNSTWERK!

DE EERSTE 200 MENSEN DIE 50 EURO SCHENKEN MAKEN KANS OP EEN PRACHTIG EN UNIEK KUNSTWERK (ONDIEPE SCHAAL, KAN OOK ALS WANDDECORATIE) t.w.v. 250 EURO, OF EEN DIEPE FRUITSCHAAL t.w.v. 200 EURO.

Jan van Berkel, twee schalen

Kunstenaar (+ foto’s): Jan van Berkel, WoodenArt
De winnaars worden uiteraard persoonlijk op de hoogte gebracht, en bekendgemaakt via de Facebookgroep “Robur op Den Eik” en via deze website.

JA, IK SCHENK 50 EURO (of meer) en maak kans op een kunstwerk!