UPDATE

De projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting werd op 31 december 2022 afgesloten omdat Robur toen zo goed als af was; we onderzoeken nieuwe mogelijkheden voor belastingsaftrek.

Oorspronkelijk bericht (juli 2018):

HOERA! Voor al wie een gift wil doen aan dit goede doel, en graag een belastingsattest ontvangt (vanaf 40 euro): het is zover, de Koning Boudewijnstichting heeft het project Robur op Den Eik vzw een tijdelijke projectrekening toegekend!

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

Stort op rekening BE10 0000 0000 0404, BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding 128/3056/00043 (opgepast: gestructureerde melding). Deze melding verwijst naar het projectnummer, L83056 (Robur op Den Eik vzw).

Belangrijk: giften via de KBS dienen enkel om het gebouw af te werken, niet voor de werking van de vzw! Wie de werking wil steunen, kan terecht op het eigen rekeningnummer van de vzw, zie onder “Ik wil helpen” > “Steun”.

Er zijn immers ook nog veel financiële middelen nodig voor de logistiek rondom het bouwen zelf; vooral het VOEDSEL voor de vele vrijwilligers is een grote zorg voor mij. Elke week heb ik zo’n 100 tot 150 euro nodig om al die monden te voeden. Dat kan echter NIET via de projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting, dat kan alleen via het eigen rekeningnummer van de vzw, IBAN: BE82 5230 8087 7968, BIC/SWIFT: TRIOBEBB, of via de website (zie onder “Ik wil helpen” > “Steun”).

Het voorbije jaar kwamen er (nog) niet zoveel giften binnen. Dat komt gedeeltelijk doordat ik niet de tijd heb om gericht mensen, bedrijven en organisaties aan te spreken. Ik ben vooral Robur aan ’t bouwen – met alles wat daarbij komt kijken – en ervoor aan ’t zorgen dat wie meehelpt een onvergetelijke tijd mag meemaken.

En tot nu toe was er altijd genoeg, de bouw gaat rustig door! Het project krijgt blijkbaar altijd alles wat het nodig heeft op het juiste moment. En ik vertrouw erop dat dat zo voortgaat; dus als je je geroepen voelt om te steunen, met of zonder de mogelijkheid van een belastingattest, hou je niet in, dan is het waarschijnlijk ‘het juiste moment’… Alvast DANK JE WEL, namens het project en alle vrijwilligers!
En kom eens kijken (meedenken mag ook!) wat er met je gift gebeurt!

Vrijwilligers half juni

Juweeltjes van vrijwilligers – deze zijn die van half juni 2018: Johanna en Jens (Duitsland), Natalia (Brazilië), Candela (Argentinië), Anne (België), Yvonne (Mexico), Francisca (Chili), Dominic (België), Federico (Brazilië), Bianca (Brazilië), Marianne (Nederland)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.