(Video English subtitled)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_61ibmHBp-8&w=560&h=315]

“Ik vind dat je belangrijk werk gedaan hebt, doet en gaat doen. En ook nog The Work. Je enthousiasme is aanstekelijk en inspireert me. Je (com-)passie en bevlogenheid is waarneembaar en te voelen. Echter op een ingetogen, niet opdringerige manier. Dat siert je. Mijn bijdrage is vooral symbolisch omdat ik vind dat Robur van de grond dient te komen.”
–FvdG, Lobith, NL

“Waauw!! Als ik het goed heb, ben je een soort ‘partager’-plek aan ’t creëren, waar mensen kunnen zijn met de grote Z. Krachtig!! Zeer mooi ontwerp vd woning met het groendak. Wordt de constructie door een aannemer afgebouwd of betreft het een pakket op maat gemaakte houten skeletstukken?
Sapperdekriek, Marieke, ge zijt nen droom aan ’t realiseren! Ik woon ni in de buurt, en heb gin transport, ni direct evident… ‘k Zou wel eens komen piepen en een handeke meewerken, als da mag. Ik ben altijd beschikbaar om mee te brainstormen, opzoekwerk, what ever. Prachtig!”
–MT, B

“Het geheim van het leven is geven. Daar word je blij van. Dat weet ik uit ervaring. Ik geef, net als Marieke, heel veel gratis. Maar de meeste voldoening haal ik eigenlijk uit samen passievol iets uit de grond stampen, dat grootser is dan ieder alleen had kunnen verwezenlijken. Ik vermoed dat dit geldt voor ieder van ons.
Mariekes project, ROBUR, is zulk een groots droomproject, dat alle kans heeft op slagen, als we er allen samen onze schouders een klein beetje onder zetten. ROBUR wil mensen bij elkaar te brengen om samen te delen, in de natuur te zijn en elkaar te inspireren. Zolang ik Marieke volg, zie ik dat mensen, op vraag, vanuit het hart een handje komen toesteken. En heel wat mensen dromen mee met Marieke vanop een afstandje. Mariekes moed, vertrouwen en creativiteit werken aanstekelijk en hartverwarmend voor ons.
Momenteel heeft ROBUR centjes nodig om de gedroomde vorm te kunnen aannemen. Als Mariekes verzoek resoneert in je hart, gun haar dan een bijdrage, zodat ze de droom, waar jij nu al mee deel van uitmaakt op een of andere wijze, verwerkelijken kan. Immers, wie wordt er niet blij, als een vriendin haar dromen weet te realiseren? En besef dat alle klein beetjes helpen en alle grote ook ;-)!
Mijn steun heeft ze alvast dubbel en dik!”
–Petra Dumoulin, de stuwende kracht achter het Whisperingsproject met de slogan ‘Silence Inspires’ (Zweden)

 

“Graag wil ik je steunen met het realiseren van je droom.
Je kent mijn tekst op de muur: ‘Je kan maar een héél beperkt aantal dromen realiseren: kies ze zorgvuldig.’ En dat doe je en daarvoor krijg je mijn steun. Spijtig dat ik niet de handen uit de mouwen kan steken maar een centje zal ook wel welkom zijn. DUS => geef je Robur-rekening maar door.
Bouw de thuis waar rust en vrede centraal staan en wie weet sta ik op een dag op je stoep!”
–NVE, Duffel, B

“Robur is zo mooi op je weg gekomen, je hebt er al heel wat beleefd, gedaan, gedeeld. Het is een droom van jou, ook een project dat heel zinvol en erg nodig is in onze maatschappij in deze tijd. Een plek waar geheeld wordt, waar een nieuwe manier van leven vorm krijgt, gedeeld wordt, die inspirerend is, vanuit het luisteren naar een innerlijke beweging, een delen in authenticiteit, in mildheid naar jezelf en de anderen, een plek die uitnodigt om te groeien, en concreet vorm te geven aan de aspiraties die diep van binnen leven.
En in verbondenheid met de prachtige natuur en moeder aarde, en met zovelen die zin zoeken en op zoek zijn naar heling.
Dus ja, dit prachtige project verdient de financiële steun die het nodig heeft.”
–LDK, Leuven, B

“In een samenleving die steeds meer lijkt op een overspannen mierennest (met steeds meer overspannen mensen, zelfs de mieren hebben er tegenwoordig last van) hebben we meer dan ooit behoefte aan een plek van stilte, stilstand en reflectie. Dat kan een plek in ons hoofd zijn, maar om daar te kunnen verwijlen moet je al een beetje onthecht zijn (en je Facebookaccount moet af staan). Je kunt ver weg op een berg gaan zitten, in een klooster intrekken of een stulpje huren aan een vulkanisch meer, maar dat is vluchten. Ik denk dat Robur geen vlucht is, maar een vluchtpunt, een oase om trage gedachten bij te tanken en weer op te stijgen. We vergeten het soms: traag is mooi.”
–JT, Antwerpen, B

“Ik ben ervan overtuigd dat onze wereld nood heeft aan mensen die durven anders te leven, mensen die dingen uitproberen, mensen die durven hun ‘ziel’ te volgen, mensen die zoeken hoe ze in harmonie met onze aarde en de natuur kunnen leven. Marieke en wat ze met Robur wil uitproberen, kan voor ons een voorbeeld zijn en inspirerend werken. Dat is al een eerste reden om Marieke en Robur te steunen.
Mariekes pad van leren genoeg hebben met een klein ‘huis’, weinig bezittingen, weinig luxe enz. is een mooi voorbeeld in onze wereld van nooit genoeg. Bovendien leeft Marieke daardoor ook op een heel kleine ecologische voet. Ik kan mijn (wat) grotere ecologische voetafdruk (nog) niet loslaten, maar ik wil mensen steunen die dat wel doen. Tweede reden dus.
Ik ben nog niet op Den Eik geweest, dus ik heb nog geen idee van hoe het daar voelt, maar het idee alleen al van een plek in een bos met een open huis, waar iets kan gebeuren tussen en met mensen, is ook al een reden om de bouw van dat huis te steunen.
En tenslotte vind ik de plannen van het huis ook heel inspirerend. Ik ben er zelfs ‘jaloers’ op. Marieke slaagt erin om mijn vage droom van een ecologisch huis in de natuur waar te maken. Als ik Robur steun, steun ik dus ook een beetje m’n eigen droom, en wie weet breng ik hem een beetje dichterbij.”
–GM, Kontich, B

“Ik stel me Robur voor als een plaats waar de goeie natuurenergieën mogen vertoeven, waar rust en vrede heerst, waar ook pijn mag helen. Een plek die je je thuis mag noemen en waar anderen zich ook thuis mogen voelen.”
–PDW, Mortsel, B
“Hoi Marieke, ik dacht nog vaak aan onze conversatie en ook aan datgene ik naar jou heb toegezonden. Ik ben ooit begonnen als gepassioneerde ambachtelijke houtbewerker, om voor mensen als jij te kunnen werken. Het groeien van m’n bedrijfje en de daarmee gepaard gaande kosten weerhielden me echter meer en meer om te doen wat ik graag deed. Deze maand heb ik beslist om terug te gaan naar m’n roots, eenvoudiger te leven en terug te werken voor projecten die gewoon moeten gerealiseerd worden, waarbij creativiteit en engagement van alles en iedereen er toe bijdragen dat het er komt. Met visie, samen, Ora et Labora, natuur en mens, passie…
Eigenlijk wil ik je laten weten dat je project me niet losliet en iets in me in gang heeft gezet. Een sluitstuk van een langere periode brengt me er uiteindelijk toe om te horen of je nog steeds gebruik wil maken van mijn ervaring en vakmanschap om je project, samen met vele anderen, te realiseren. Ik ben, meer dan ooit, aanwezig!
Authentieke groet.”
–SG van Compagnons bvba, Beringen, B

“Wauw! Het grondplan ziet er oerdegelijk en zo goed doordacht uit! Het zal een zalig plekje worden waar mensen heel veel van gaan houden… Velen doen dat nu al…
Zo fijn dat ik nu al deel mag uitmaken van de groep op Facebook rond ‘Robur op Den Eik’. Ik kon mijn ogen niet geloven. Alles wat ik zag en las, leek me iets uit een mooie, idealistische film. Maar nee dus: dit is allemaal echt écht ECHT waar! Zo mooi als een sprookje, maar je kan het al zien, ruiken, voelen. Het is fantastisch wat jij al kon en nog steeds kan bezielen en realiseren!
Afkomstig van de boerenbuiten heb ik de slechte neiging om algauw iets te klasseren als ‘onrealistisch’ en ‘aandachttrekkerij’… Nu niet, integendeel: ik heb heel veel respect en waardering voor jou. Jij hebt werkelijk ‘roeping’ voor hoe jij leeft en voor wat jij in de wereld wil brengen. Je bent in dat alles ook heel transparant, waarachtig.
Ik zie de afgewerkte ‘Robur op Den Eik’ zo voor mijn ogen als alles klaar is. Het zal niet alleen heel ecologisch zijn, vanuit zoveel liefde voor de natuur, gericht op verstilling en eenvoud in onze hectische maatschappij, enz. Maar ook nog écht mooi. Van een schoonheid waar je sprakeloos van wordt…
Goed hé! Echt héél goed hé!”
–LV, Deurne, B

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.