In de tweede helft van Roburs winterslaap gun ik jullie graag een blik achter de schermen, want net zoals bij een andere Eik gebeurt er tijdens de uiterlijke rustperiode van alles diep vanbinnen, in het verborgene. Maar eerst wat…

… beelden van wat er sinds half november gebeurd is op Den Eik

Het belangrijkste was de plaatsing van de geothermische warmtepomp. Dat gebeurde in twee fasen: de putboring op 24 november, en de eigenlijke plaatsing van de pomp enkele weken later, telkens in twee dagen.

Put boren voor de leiding

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hc8CKNI5j6s?rel=0&w=560&h=315]

Steken van de dubbele leiding

Leiding binnentrekken in de technische ruimte

Warmtepomp plaatsen

Half december kwam de eerste serieuze winterprik

… en spendeerde ik enkele dagen aan extra bescherming tegen zware sneeuwval, van de zeilen over de infrastructuur, omdat er al enkele gesneuveld waren.

De stormen hebben tot nu toe gelukkig geen schade van betekenis toegebracht!

En zo zijn Robur en Den Eik in winterslaap gegaan…

DSC05178-kDSC05179-kDSC05180-k

Intussen achter de schermen…

… worden administratie en formaliteiten van de vzw bijgewerkt en opgevolgd, zoals de voorbereiding van de Algemene Vergadering (rekeningen en begroting, stand van zaken, vooruitzichten, …), het bijhouden van vrijwilligersplatforms en lijsten van vrijwilligers en sponsors, uitzoeken van mogelijks geïnteresseerde professionele hulpverleners enz.
Het maken van een Engelse versie van de website, samen met een nieuwe fondsenwervingsvideo, is de basis van de fondsenwerving die volop in de steigers staat, want dit jaar wordt het ‘jaar van de waarheid’: zal Robur voltooid geraken? Mijn persoonlijk spaargeld zit nu zo goed als helemaal in het project (nog een paar facturen en ’t is op) en ik heb geen inkomen. En vreemd genoeg blijf ik er rotsvast op vertrouwen dat alles er zal zijn, op het juiste ogenblik, om Robur echt waar te maken! Het voelt alsof het hele Universum samenspant om dat te laten gebeuren. En ALS ik zou gaan twijfelen, dan komt er steeds weer iets uit de lucht vallen waardoor ik meteen weer vol goede moed verderkan!
Zo kun je sinds 8 februari Robur op Den Eik vzw vinden op goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting. Robur op Den Eik is nu dus officieel erkend als een betrouwbaar ‘goed doel’, waar je gift goed terechtkomt!
Er is intussen een dossier in de maak waarin de vzw zich kandidaat stelt voor een tijdelijke projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting. Dat zou betekenen dat giften vanaf 40 euro (in België) aftrekbaar zijn van de belastingen. Maar of Robur op Den Eik vzw aan ALLE (strenge) voorwaarden voldoet, moeten we nog afwachten…

Duimen jullie mee?

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.